Schema och info för vecka 42

SÅNGSTUNDER INOMHUS FÖR DE YNGSTA

Efter riskbedömningar och anpassningar på grund av coronaviruset öppnar vi nu upp för sångstunder inomhus för de yngsta barnen, två sångstunder för barn 0-6 månader och en för 7-12 månader. 

Det är ett begränsat antal deltagare, i nuläget 8 familjer, som kan delta vid varje tillfälle. Platserna är markerade med mattor och det är viktigt att vi alla tar ansvar för att hålla avstånd. 

På grund av coronaläget är ett krav för deltagande att ditt barn kan acceptera att stanna nära sin matta under hela sångstunden. 

Det finns toalett för handtvätt och handsprit på plats. För att minska risk för köbildning vid toaletten, är det ok att göra blöjbyte på din plats på golvet. 

Delta endast när du och ditt barn är friska. Stanna hemma vid minsta symptom. 

Ta med en egen filt att ha på mattan. 

Sångstunder med föranmälan: För att ge alla så lika möjligheter som möjligt, öppnar anmälan en viss tid inför varje sångstund, se schemat.

Bokning och avbokning görs via sms till 070-020 95 21.

Vänligen kom ihåg att avboka er via sms så att andra får chans att vara med. 

~~~~~~~~~~~

FÖLJ MED PÅ UTFLYKT TILL SUNNERSTAÅSENS FRILUFTSOMRÅDE PÅ ONSDAG!

Vi är där 9.30-12.30. Sångstunden 10.30 sker på en så grön platt plätt som möjligt i närheten av Sunnerstastugan. Ta med eget att sitta på till sångstunden.

Friluftsområdet ligger cirka 8 kilometer söder om centrala Uppsala, nära Fyrisåns utlopp i Ekoln, som är en del av Mälaren.

För att komma till Sunnerstaåsen kan du ta stadsbuss linje 8, 31 eller 101. Sök resa på ul.se

Se friluftsområdet på karta. 

Du kan även promenera till eller från Sunnerstaåsen, en 9 km lång gång- och cykelväg längs Fyrisån leder från Stadsträdgården i centrala Uppsala till Sunnerstaåsen.

I området finns ett 3,4 km långt motionsspår med elljus och en 3 km lång natur- och kulturstig, där du längs vägen kan läsa om landskapets förändring sedan istiden. I Mulleriket kan du besöka 

Skogsmulles koja och gå Mullestigen med äventyrsstationer där barn och vuxna kan upptäcka spännande saker i naturen. Där finns även en tillgänglighetsanpassad naturlekplats/motorikbana för både lek och motion.

Endast några stenkast från friluftsområdet    börjar grusvägen som ansluter till Vårdsätra strandpromenad, en 3 km lång tillgänglighetsanpassad väg längs Ekolns strand från Skarholmen till Lurbo. 

http://www.upplandsstiftelsen.se/UserFiles/Arkiv_bilder/Info_plus/Vardsatraspangen200401_webb.pdf

Kaféet i Sunnerstastugan är öppet 11.00-18.00 och erbjuder enklare mat och fika. 

https://www.uppsala.se/kultur-och-fritid/natur-parker-och-friluftsliv/friluftsomraden-naturreservat-och-leder/friluftsomraden-och-naturreservat/sunnerstaasens-friluftsomrade1/