VECKA 33

Välkomna till Pelle Svanslös öppna förskola! 🎨

🧩 Ni kommer och går som det passar er under respektive öppettid. Om inget annat anges på schemat är barn 0-6 år och deras viktiga vuxna välkomna för lek, umgänge och sångstund inomhus. 

ℹ️ Generellt är sångstunderna kl 10:30 & 14:00, och vi har öppet för spädbarn (0-6 månader) med vuxet sällskap på tisdagsförmiddagar och torsdagseftermiddagar. 

⛅️ Denna vecka planerar vi för mestadels UTEAKTIVITETER men även några innepass. Om vädret är alltför busigt kan vi behöva ställa om planerna, och ibland kan ÄNDRINGAR ske med kort varsel – så titta alltid på hemsidan eller Facebook innan ni ger er av hemifrån. Vad gäller just spädbarnsträffen har vi lite lägre tröskel för vad som känns som rimligt parkhängväder. 🌧 

🤔 Vegetationen och markens beskaffenhet avgör var i parkerna vi håller till. Om du är osäker på hur du ska hitta oss kan du utgå från varje parks lekpark och leta därifrån. Vi har allra oftast med oss skrindor och stora mattor vi lägger ut på marken som gör att vi syns ganska bra. Till våra utehäng har vi med oss våra uteleksaker, böcker och enkelt pyssel. 

🏡 På ONSDAG gör vi en utflykt till ULVA KVARN som ligger 8 km norr om

Uppsala. Dit kan du cykla, åka buss eller bil. Vi är på plats kl 10-15, du kommer och går som det passar dig. 🍃 

👆🏼OBS: pga busstider tillfälligt ändrad tid för förmiddagens sångstund till kl 11:00! 🎶 Eftermiddagens sångstund kl 14:00 som vanligt. 

Mer info kommer under början av veckan, men för den som redan nu vill veta mer:

    

https://www.ulvakvarn.com/

https://www.uppsala.se/kultur-och-fritid/natur-parker-och-friluftsliv/friluftsomraden-naturreservat-och-leder/friluftsomraden-och-naturreservat/ulva-kvarn-friluftsomrade/

📕 På TORSDAG FÖRMIDDAG får vi i ENGELSKA PARKEN besök av BIBBI – ”biblioteket på hjul”. Exakta tider för när Bibbi är på plats meddelas i början av veckan. Sångstund som vanligt kl 10:30. 

🍀 SPÄDBARNSTRÄFFEN på TORSDAG EFTERMIDDAG hålls i BOTANISKA TRÄDGÅRDEN kl 13-15, med sångstund kl 14. Vi har med våra stora plastmattor, men ta gärna med en filt att lägga ovanpå. Se plats för bebishäng på kartbilden nedan. 

🚾 Det finns toaletter nära lekparkerna i Stadsparken och Engelska parken samt nära orangeriet i Botaniska trädgården, och även vid Ulva kvarn. 

〰️〰️〰️〰️〰️

🏠 Vårt vita stenhus ligger på Dag Hammarskjölds väg 9. Barnvagnar ställs utomhus under vistelsen.

🍲 I köket kan du värma mat och här finns tallrikar, bestick, haklappar, barnmuggar osv. I självbetjäningscaféet kan du köpa kaffe, te, smoothie, festis och mer eller mindre sött tilltugg samt barnsnacks, barnmat och även ”vuxensnabbmat”.  Du betalar kontant eller med Swish. ☕️ 

☎️ Vid frågor, ring eller sms:a 070-020 95 21 eller skriv på Messenger. 

——————

Varmt välkomna 🔆 Karin, Tessa & Lena